Enactus WorldCup 2017

Op 26 tot en met 28 september vond de Enactus World Cup plaats. Tijdens dit evenement nemen de winnaars van de Nationale Competitie van alle 36 landen het tegen elkaar op. Dit jaar vond het evenement plaats in Londen en daarom was dit een mooie gelegenheid voor een deel van het bestuur om een kijkje te nemen op de Worldcup. Daarnaast waren we natuurlijk aanwezig om het team van Enactus Utrecht aan te moedigen.
Op maandag 25 september begon de reis en stapten we samen met onze collega’s van Enactus Wageningen in het vliegtuig en gingen we een mooie week tegemoet. De dagen daarna stonden allemaal in het teken van Enactus. Naast de competitie was er voldoende ruimte om leuke workshops bij te wonen of meer te weten te komen over onze wereldwijde partners. Ook werd er veel contact gelegd met teams uit andere landen van de wereld, waardoor we mooie verhalen en ideeën met elkaar konden uitwisselen. Maar voor wie wilde, was er ook vrije tijd om het mooie Londen te bezoeken.
Op donderdag 28 september was het tijd voor de grote finale. De vier beste teams namen het hier tegen elkaar op. Alle vier de teams hadden op hun eigen manier een grote impact gecreëerd met hun projecten, die een oplossing boden voor problemen in het eigen land. Uiteindelijk heeft het team van Shaheed Sukhdev College of Business Studies van Enactus India gewonnen.
Al met al was het een leerzame week, waarbij de leden van het bestuur kunnen zeggen dat ze veel inspiratie hebben opgedaan voor aankomend jaar.

 

Plaats een reactie