Startevent Enactus Netherlands

Op vrijdag 13 oktober zijn wij samen met het bestuur en een deel van onze leden op weg gegaan naar Amsterdam voor het Startevent van Enactus Netherlands. Rond half 11 werden wij verwacht bij de Heineken brouwerij in Amsterdam waar het dagprogramma begon. Het ochtendprogramma voor de lunch stond vooral in het teken van Enactus 2017/2018 en kregen we extra inside information over Heineken. Daarnaast maakten we kennis met Happy Tosti, een horeca onderneming speciaal ingericht voor jongvolwassen met een beperking. Deze jongvolwassenen krijgen hier toch de kans om aan het werk te gaan en zichzelf te ontwikkelen. Hierop volgde de lunch, tijdens de lunch kon je kennismaken met andere teamleden van Enactus teams, maar kon je ook je CV laten checken door professionals. Na de lunch werden er verschillende workshops aangeboden. Zo gingen de besturen met elkaar in gesprek welke rol elk bestuurslid heeft in het team en hoe je elkaar hierin kan ondersteunen. Daarnaast waren er ook workshops gericht op het voeren van gesprekken met externe partijen, workshops waarin je het Business Canvas Model beter leerde begrijpen maar ook workshops gericht op creatief denken. Na de workshopronde kregen we allemaal de kans om een bezoekje te brengen aan de Heineken Experience of in gesprek te gaan met recruiters van onze partners op de recruitment borrel. De dag werd afgesloten met een diner en een feestje bij Heineken. Al met al een mooie, leerzame en inspirerende dag!

Plaats een reactie